Warning: Undefined array key "olusturma_tarihi" in /var/www/vhosts/ipekarbac.com.tr/httpdocs/blog-detay.php on line 190

Warning: Undefined array key "guncelleme_tarihi" in /var/www/vhosts/ipekarbac.com.tr/httpdocs/blog-detay.php on line 191
Sağlığınız İçin Ne Yememelisiniz? - Dyt. İpek ARBAÇ | Seyhan, ADANA - Sağlıklı Yaş Alma & Beslenme Danışmanlığı
0545 372 86 55 Pzt-Cum: 09:00 - 18:00
Sağlığımız için ne yiyip içmemiz gerektiğini, nasıl beslenmemiz gerektiğini konuşuyoruz hep. Ne tüketmemiz gerektiği çok önemli olduğu gibi asla evimize sokmamamız gereken sağlığa zararlı yiyeceklerle ilgili de bilgi sahibi olmakta fayda var. İşte sağlığa en zararlı 5 besin: Salam, sosis, nuggetgibi işlenmiş et ürünleri. İçerisinde çok yüksek miktarda monosodyumglutamat barındırdığından vücutta çeşitli tahribatlara yol açan yiyeceklerin başında gelir. Tavuk ve et bulyon.Yapay işlemlerden geçirilerek elde edilirler ve doğallıklarını kaybettiği için çeşitli alerjik reaksiyon gelişmesine ve hassasiyet oluşumuna neden olur. Margarin. Sağlıklı yağların işlemden geçirilmesi sonucu doğallığını kaybetmesiyle oluşan bir trans yağdır. Margarin yerine sağlıklı yağlar olan doğal tereyağı, zeytinyağı gibi yağlar tercih edilmelidir. Beyaz şeker.Diğer adıyla rafine şeker olarak bilinen vücutta tahribata yol açan en sağlıksız yiyeceklerden bir diğeri. Jelibon.İçerdiği rafine şeker ve envai çeşit katkı maddeleriyle vücutta tahribata ve kötü huylu hücrelerin oluşumuna sebep olmakta. Sağlığınız için bu besinleri sofranızdan uzak tutmanız kendiniz ve sevdikleriniz için yapabileceğiniz en basit ve en önemli yöntemlerin başında gelir. İpek ARBAÇ Beslenme Uzmanı
DİA

Dyt. İpek ARBAÇ

Diyetisyen

İpek Arbaç Beslenme ve Diyet Merkezi'nde uzman diyetisyen olarak görev yapmaktadır. Sağlıklı beslenme ve yaşam konusunda deneyimli kadromuzun bir parçasıdır.